Heidi Köngäksen ohjaama kolmiosainen draamasarja Punainen kolmio kertoo Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon kiihkeän, poliittisen rakkaustarinan. Heidän yksityinen suhteensa ja Suomen ns. vaaran vuodet liittyivät lujasti ja kipeästi yhteen.

Punainen kolmio / Rooli: Irja Heiman
Eeva Putro näyttelee Punainen kolmio -sarjassa Irja Heimannia

Hertta Kuusista esittää näyttelijä Vappu Nalbantoglu. Yrjö Leinoa näyttelee Eero Aho. Muissa rooleissa nähdään mm. Seela Sella, Emmi Pesonen, Eeva Putro ja Pekka Valkeejärvi.

Sarjan käsikirjoituksen ovat tehneet Taina West, Leena Virtanen ja Heidi Köngäs. Punaisen kolmion tuottaa Yle Draaman Anita Kurvinen. Tuotanto: Yle, 2015.

Punainen kolmio -minisarja esitetään TV1:llä sunnuntaisin 13. – 27.12.2015 klo 21.05 – 22.05, sekä uusinta maanantaisin n. klo 22.50 Yle Areenassa. Eeva Putron esittämä Irja Heiman nähdään sarjan 2. ja 3. jaksoissa.