Lastenteatteriesitys, Pelastetaan Äiti, jota Eeva Putro esittää venäjäksi, nähdään kulttuurikeskus Caisassa 18.11.2015 klo 13-14. Esitys voitti keväällä 2015 Novgorodin Lastenteatterifestivaaleilla palkinnon. Valitettavasti esitys on peruttu. Eeva Putro sairastui äkillisesti kuvausmatkalla Rigassa mutta on parhaillaan toipumassa hyvää vauhtia.

Pelastetaan Äiti / Eeva Putro
Pelastetaan Äiti / Eeva Putro

Pelastetaan äiti on vahvasti visuaalinen seikkailusatu, kertomus pienestä tytöstä, joka pelastaa äitinsä Sinisen kynsistä.

Taikatemppumaista kekseliäisyyttä, vauhtia ja taituruutta sisältävä esitys tarjoaa pohdiskeltavaa ja vahvoja elämyksiä myös lasten vanhemmille: näytelmä käsittelee vanhempien läsnäolon katoamista sairauteen, ilman että sanaa “masennus” mainintaan.

Työryhmä

Käsikirjoitus: Otso Kautto ja Markku Hoikkala
Ohjaus: Otso Kautto
Lavastus ja puvustus: Nina Mansikka
Näyttelijät (näyttelijä vaihtelee eri kieliversioissa): Annina Rokka, Minerva Kautto ja Eeva Putro
Valot: Juha Tuisku
Lisätiedot ja esityksen traileri


Novgorodissa 17.-21.4.2015 järjestetty Kingfestival palkitsi Teatteri Quo Vadiksen Pelastetaan äiti -esityksen. Esitys palkittiin The Red Izba -palkinnolla. Raadin perusteluina olivat mm. kiehtova tarina, upea puku ja toteutus, sekä rehellinen ja koskettava esittämistapa, ja vuorovaikutus yleisön kanssa.

Quo Vadis on esittänyt Pelastetaan äitiä kuudella eri kielellä: suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja, saksa ja venäjä. Kingfestivaalin venäjänkielisen version esitti Eeva Putro.

Lue lisää esityksestä Quo Vadis -teatterin sivuilta.