Saara Cantellin ohjaama Tulen morsian -elokuva perustuu Leena Virtasen alkuperäiskäsikirjoitukseen ja tositapahtumiin Ahvenanmaalla 1666–1671. Eeva Putro on elokuvassa Vähämielinen piika.

Tulen morsian -elokuvan kuvauksissa Ahvenanmaalla syyskuussa 2015.

Kerjäläisnaisen tunnustuksista alkunsa saanut tapahtumien sarja sytyttää lopulta koko Ruotsi-Suomen yli leviävän noitavainon. Ahvenanmaalla syytettyjen penkille tuodaan 16 naista, joista seitsemän teloitetaan. Ruotsissa noitavainon tuloksena teloitettiin noin 400 miestä, naista ja lasta.

Elokuvan ohjaajana on Saara Cantell sekä tuottajana Markku Flink, tuotantoyhtiö Periferia Productions.

Saara Cantell on helsinkiläinen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja taiteen tohtori. Cantell on ohjannut lukuisia lyhytelokuvia, lastentelevisiosarjoja sekä pitkiä elokuvia mm. Unna ja NuukKohtaamisia, Ainoat oikeat ja Onneli ja Anneli.