Lastenteatteriesitys, Pelastetaan Äiti, jota Eeva Putro esittää venäjäksi, voitti keväällä 2015 Novgorodin Lastenteatterifestivaaleilla palkinnon. Esitys nähdään syksyllä (venäjänkielisenä versiona) 2015 kulttuurikeskus Caisassa 18.11 klo 13.

Pelastetaan Äiti / Eeva Putro
Pelastetaan Äiti / Eeva Putro

Novgorodissa 17.-21.4.2015 järjestetty Kingfestival palkitsi Teatteri Quo Vadiksen Pelastetaan äiti -esityksen. Esitys palkittiin The Red Izba palkinnolla. Raadin perusteluina olivat mm. kiehtova tarina, upea puku ja toteutus, sekä rehellinen ja koskettava esittämistapa, ja vuorovaikutus yleisön kanssa.

Quo Vadis on esittänyt Pelastetaan äitiä kuudella eri kielellä: suomi, ruotsi, englanti, ranska, espanja, saksa ja venäjä. Kingfestivaalin venäjänkielisen version esitti Eeva Putro. Quo Vadis sai tukea vierailuun Suomen Pietarin pääkonsulaatilta.

Vierailu toteutui yhteistyössä Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) koordinoiman Savotta–Zavod -teatterihankkeen kanssa.

Käsikirjoitus: Otso Kautto ja Markku Hoikkala
Lavastus ja puvut: Nina Mansikka
Näyttelijä: Eeva Putro
Valot: Juha Tuisku.

Lue lisää esityksestä Quo Vadis -teatterin sivuilta.